Museumsmagi i det fri, Sjælland

Sporvejsmuseet

Pak picnickurven og tril ud i det grønne med sporvognen! Sporvejsmuseet er det hyggeligste museum for hele familien. Det vrimler med smukke, gamle sporvogne og veteranbusser – og så kan man rigtig komme ud at køre! Det er bedre end en tivoli-tur, for her er fred og ro, ingen kø og man kan køre lige så tosset, man vil!

Derfor elsker jeg Sporvejsmuseet:

  • Enestående oplevelse for store og små!
  • Kør i sporvogn lige så tosset, du vil!
  • Hold picnic i skoven!

Når man får børn, er der mange ting, der ændrer sig. For eksempel går toge og busser fra at være en uanseelige praktikalitet til simpelthen at være det fedeste i verden – nogensinde! Det måtte jeg forstå, da min ældste søn som toårig ikke gik op i andet end tog, og jeg må indrømme, at jeg også blev svært begejstret første gang, vi var ude at køre med damplokomotiv. På Sporvejsmuseet kører man selvsagt med sporvogn – men det gør bestemt ikke begejstringen mindre! Gamle, gule sporvogne med uniformerede vognstyrere og konduktører, der klipper børnenes billetter – åh, hvilken fryd!

Ud i det grønne med sporvognen

Oplevelsen starter nærmest, før man overhovedet er ankommet til selve museet. Fra parkeringspladsen går man op til et lille trinbræt, hvorfra sporvognen kører ind til museet. Trinbrættet er som en portal, der leder dig ind i sporvognens svundne tid. Her køber man en original sporvognsbillet, som også er entrebillet til museet, og herfra bevæger man sig på skinner ind til museets gamle remiser, som er fyldt med de smukkeste gamle sporvogne og veteranbusser.

Gå på opdagelse

  • Find Anders And i bushallen!

  • Hop på sporvognen, tril ud i det grønne og nyd frokosten i skoven!

Fra museet kører sporvognen hvert 10. minut ud i det grønne. Vognstyreren klimter med klokken og så går turen ned langs remiserne, der snart afløses af det åbne landskab. Udsigten er skøn – især fra toppen af dobbeltdækkervognen! Støt og roligt bevæger sporvognen sig mod skoven, der omslutter banestrækningen som en grøn tunnel. Forude venter en lille lysning, hvor man kan hoppe af og holde picnic. En gammel sporvogn er indrettet som café og byder på is, sporvognsøl og andre forfriskelser. Lysningen i skoven er en lille, fredfyldt oase, hvor man omkranset af skov og fuglesang kan nyde frokosten og synet af de mange forskellige sporvogne, der triller forbi.

Omkring Sporvejsmuseet

Sporvejsmuseet ligger i det maleriske landskab ved Valsølille på Midtsjælland. Jeg elsker køreturen dertil, som går ad de bugtede, gamle landeveje langs mark og skov, hvor stråtækte bindingsværkshuse titter frem fra det grønne. Tæt ved museet ligger Skjoldenæsholm Herregård, som i dag er hotel og konferencecenter. Den historiske herregård byder på forskellige former for indkvartering, lige fra det lille hyggelige vægterhus til fyrstelige gemakker med himmelseng, krystallysekrone og purpurpolstrede møbler. Vi har selv kombineret en tur på Sporvejsmuseet med en overnatning i de idylliske rammer på Skjoldenæsholm og vi nød at have god tid til at suge landskabet, roen og de historiske omgivelser til os.

Find information om ophold her: Skjoldenæsholm Herregård

Find information om museets åbningstider og priser her: Sporvejsmuseet

God fornøjelse!

Måske kan du også lide...

Populære artikler...