Sjælland

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er et underjordisk skatkammer med finurlige genstande og fantastisk fortællinger fra de syv verdenshave. Tørdokken ved Helsingørs gamle værft er forvandlet til en arkitektonisk perle fyldt med aktiviteter for hele familien. Stig ned i dokken og udforsk Danmarks søfartshistorie!

Derfor elsker jeg M/S Museet for Søfart:

  • Kæmpe aktivitetsområde for børn
  • Imponerende arkitektur
  • Udstilling, der tale til store og små

M/S Museet for Søfart er et fantastisk museum for børnefamilier! I museets hjerte findes et 400 m2 stort maritimt legeunivers, hvor børnene kan slå sig løs på Drømmeskibet og fordybe sig i Sømandsværkstedet. Snup en snurretur på kompasset, hæng ud på messens gyngende bænke, hejs lasten ombord med kranen, tag en slapper i hængekøjen og rod med mekanikken i motorrummet – fuld fart frem! Drømmeskibet og Sømandsværkstedet er bygget op af forskellige maritime elementer, der på forskellig vis inviterer til leg, kreativitet og læring.

Udstilling for hele familien

Danmarks søfartshistorie er et stort og komplekst emne! Men museet griber formidlingen an på en kreativ måde, hvor der både er fokus på små og store gæster. Formidlingen er meget visuel og sanselig, mens tekst spiller en mindre rolle. Udstillingen udfolder sig i farver, lys og lyde omkring gæsten, som bevæger sig gennem et sælsomt univers fyldt med maritime referencer og historier.

I stedet for en kronologisk fremstilling af Danmarks søfartshistorie, har museet valgt en mere tematisk opbygning. Det synes jeg fungerer rigtig godt, når man har børn med! I udstillingens montrer møder man både Skipper Skræk, Pippi Langstrømpe og Onkel Reje, men der er også plads til søfartshistoriens alvorlige sider som slavehandel og globaliseringens konsekvenser. Udstillingen er som et kalejdoskop, der viser et udsnit af både nære og fjerne søfartsfortællinger på tværs af tid og rum.

Skibet er lastet med…

Kig under montrerne med modelskibe og find ud af, hvad skibet var lastet med!

Varernes vej til dig…

Prøv de interaktive spil i udstillingen “Hele verden i din indkøbskurv” og bliv klogere på, hvordan bananerne er nået frem til din madpakke!

Udstillingsdesignet er nytænkende og kreativt. Der spilles på alle sanser og når en gammeldags montre tages i brug til de fine modelskibe, leges der også med formen på en måde, som tilgodeser de små gæster. Hver montre er udstyret med et piktogram med let aflæselig information om skibet. Og under montren kan man se, hvad der gemte sig i skibets last. Museets arkitektur er også en del af udstillingen – på det skrånende gulv føler man sig på gyngende grund og i afdelingen for krigshistorie ledes man gennem en trang passage, der brydes af rustne, udstikkende barrierer.

Omkring M/S Museet for Søfart

Sæt gerne hele dagen af til turen, for der er masser af gode oplevelser både i og omkring museet! Museet ligger i smørhullet mellem Kulturværftet og Kronborg. Efter museumsbesøget er det skønt at komme ud og gå omkring Kronborg og mærke historiens vingesus og den friske havluft. Kulturværftet rummer både bibliotek (bl.a. et fantastisk børnebibliotek og en enestående læsesal med panoramaudsigt over vandet), koncertsal, café og et lille værftsmuseum. I de bagerste haller findes Værftets Madmarked, som byder på street food fra hele verden og adspredelse på petanque-baner, street soccer-baner og trampoliner.

Find information om museets åbningstider og priser her: M/S Museet for Søfart

Find information om madmarkedet her: Værftets Madmarked

God fornøjelse!

Måske kan du også lide...

Populære artikler...